מה עושים עם ילדים והילדות בזמן מתיחות ביטחונית בבית ובמרחב המוגן?

הורים יקרים,

מה עושים עם ילדים בזמן מתיחות ביטחונית בבית ובמרחב המוגן?

🫂 שומרים על קרבה פיזית- נוכחות וקרבה פיזית הן הפעולות הבסיסיות ביותר להרגעת ילדים בכל גיל. חשוב לשמור על קשר עין, מגע יד, ישיבה קרובה, חיבוק וליטוף באופן המותאם לגיל. אין צורך בדיבור יתר ובהסברים חוזרים.

🗣️ מדברים בכנות אך בביטחון– חשוב לתת מידע אמין ופשוט. לומר "המצב לא רגוע " אנחנו נכנסים למקלט או לממד כדי להגן על עצמינו" להוסיף מה נעשה על מנת לשמור עליהם "אנחנו במקום בטוח עכשיו", גורמי הביטחון פועלים" וכד'.

🎲 מייצרים הסחת דעת בריאה– ליזום פעילות אקטיבית ומהנה שנעשית במשותף כמו משחק, מוזיקה, הכנת ארוחה. זה לא הזמן לנתח איתם את "המצב".

📻 מונעים חשיפה לתכנים שאינם תואמי גיל – לשים לב לשיחות מדאיגות בין מבוגרים, לשמועות ומידע לא בדוק, ובמיוחד מנסים למנוע חשיפה מיותרת לחדשות.

😪 נותנים לגיטימציה לרגשות לא נעימים – מותר לפחד, לבכות, לרעוד . כל אלה תגובות גופניות טבעיות. זו הדרך של הגוף להרגיע את עצמו. אל תיבהלו מזה ואל תמנעו מהם לבטא את עצמם דרך הגוף, הרגש או במילים.

❗ לסיום חשוב שתזכרו: אתם המקור לביטחון של ילדכם!
הילדים, בכל גיל, מתבוננים עליכם, המבוגרים ותגובותיכם משמשות כ"משקפיים" דרכם הם מבינים את ה"מצב". שימו לב לתגובותיכם ובמידת הצורך פנו לסיוע.
ניתן לפנות לשירות הפסיכולוגי-חינוכי באמצעות המוקד העירוני 106